Onderwijszaken

Vrijheid van onderwijs

In onderwijs on 9 januari 2011 at 4:59 PM

Het is volgens mijn kalender 2005 en nog altijd is het zo in Nederland dat iedereen een school mag starten. Of het nu is op godsdienstige gronden (bv. RK, PC, Gereformeerd of Islamitisch) of op onderwijskundige gronden (bv. Iederwijs); je gaat je gang maar in ons land.

Uiteraard kijkt de onderwijsinspectie af en toe om de deur van de school. Met een officieus vinkenlijstje in de hand kijken zij welke methoden wel/niet worden gebruikt, want dat schijnt veel te zeggen over de eindtermen die binnen de betreffende school worden bereikt. Verder observeren zij wat lessen en voeren wat gesprekken. En vervolgens wordt er een rapport geschreven, dat tegenwoordig ook op internet te vinden is.

De mensen binnen en rondom de school gaan ondertussen vrolijk verder met hun werk op hun manier. Met enige regelmaat komt iemand (vaak een politicus) met de kreet dat er eens serieus moet worden gedacht over en gekeken naar de vrijheid van onderwijs. Want dat alles zomaar kan en mag onder de noemer godsdienst, dat wordt door de spreker toch wel wat vreemd gevonden.

Vervolgens rollen velen over die persoon heen. Met voorop de kerken en het CDA. Want stel je voor dat iemand aan hun ‘speeltje’ komt!

Geschreven: woensdag 28 september 2005

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: