Onderwijszaken

De kleuterschool moet terug II

In onderwijs on 15 januari 2011 at 10:08 AM

Op de een of andere manier blijf ik er aan denken: die actie van de heren Goorhuis en Levering. Die actie om de kleuterschool weer terug te krijgen in ons onvolprezen landje. Ik blijf er aan denken, omdat ze een goed punt te pakken hebben wat mij betreft.

Het is ergens toch te gek voor woorden dat iedere afgestudeerde Pabo-er mag lesgeven in de groepen 1 tot en met 8. Dat is dus aan kinderen van 4 tot en met 12/13 jaar! En dan ook nog voor alle vakgebieden! Hoe verzinnen ze het zou je denken.

Maar ja, ze hebben het ooit verzonnen en nu zitten we ermee. Het lijkt mij nog niet zo gek om de groepen 1 en 2 (en waarom ook niet 3?) organisatorisch en/of inhoudelijk los te koppelen van de rest van de basisschool. Dit betekent voor mij wel automatisch dat de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs dus ook wordt gesplitst!

Ik ben benieuwd wat er 25 november a.s. in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle gaat gebeuren. En of het nog een vervolg krijgt op de een of andere manier. Of zou het een doodgeboren iets zijn?

Geschreven: maandag 10 oktober 2005

Advertenties
  1. Dat betekent dat de oude kleuterkweek terug zou moeten komen. Die opleiding was specifiek voor de kleuterschool en de juffen(wantadat waren het) waren niet bevoegd voor de lagere school

    • @cor3306
      Dat klopt inderdaad. Je mag je wat mij betreft wel afvragen of het zover zou moeten gaan. Logischer lijkt mij een bredere lerarenopleiding, waarbij iedereen in een basisjaar start, waarna je steeds meer gaat specialiseren. Uiteindelijk richt je bv. het laatste anderhalf jaar alleen nog op je specialisatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: