Onderwijszaken

Gerommel blijft rond Amsterdamse As Siddieq-school

In onderwijs on 16 januari 2011 at 9:43 AM

Reeds op 15 december 2003 werd een onderzoeksrapport over de As Siddieq-school aangeboden aan toenmalig wethouder Oudkerk. De onderzoekscommissie presenteerde als belangrijkste conclusie dat de school niet integratiebelemmerend werkt. Bovendien stelt de commissie dat de school zich niet afzet tegen andersgelovigen of andersdenkenden.

De eerste reactie van wethouder Oudkerk was dat hij nu natuurlijk graag ziet dat de school integratiebevorderend gaat werken. De commissie was ingesteld naar aanleiding van de negatieve publiciteit rond de school. Het onderzoek van de Onderwijsinspectie droeg hier mede aan bij. Het beeld ontstond dat de school haar leerlingen onvoldoende voorbereidt op het functioneren in de Nederlandse samenleving. Destijds werden ook al kamervragen gesteld.

Vandaag werd bekend dat minister Van der Hoeven van Onderwijs dezelfde Islamitische basisschool een allerlaatste waarschuwing geeft. Voor 1 januari 2006 dient duidelijk te zijn dat het onderwijs een positieve bijdrage levert aan de integratie en moet het bestuur verbeterd zijn. Anders verliest de Amsterdamse school haar financiering. Dit schrijft de minister in antwoord op Kamervragen van LPF en VVD.

De minister geeft aan de zorgen van de Kamerleden te delen. Om de school nu echt de duimschroeven aan te draaien, zet de minister een wet in (die per 1 januari 2006 van kracht wordt), die van scholen een actieve rol eist op het gebied van sociale cohesie en integratie. Falen ze daarin, dan kan de minister de geldkraan dichtdraaien. Of het toeval is of niet weet ik niet, maar Samir A. en zijn vier zusjes en zijn broertje gingen/gaan ook naar deze basisschool

Geschreven op: donderdag 10 november 2005

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: