Onderwijszaken

Groninger studenten uit de kleren

In onderwijs on 17 januari 2011 at 8:02 PM

De Stichting Saidia Studenten heeft een kalender uitgebracht waarop 24 studenten te zien zijn. Het is geen gewone kalender, maar een naaktkalender. Elke maand van het jaar geeft de keuze tussen een student, aan de ene kant, en een studente aan de rugzijde, zodat er voor elk wat wils is.
De kalender bevat in totaal 50 verschillende foto’s en doet hier en daar al tongen loskomen omdat sommige foto’s al openbaar werden gemaakt en de moedige vrijwilligers op vrij toegankelijke plekken in Groningen en omgeving poseerden. Zo zijn er foto’s gemaakt op een marktplein, bij het station en op de trappen van het academiegebouw. Dit leverde van omstanders, maar ook van hen die er niet bij waren, het nodige commentaar op…..

Een expositie van de foto’s vindt plaats in de Openbare Bibliotheek te Groningen aan de Oude Boteringestraat 18. Hier zullen de kalender en overige foto’s ook te zien en te koop zijn. De expositie is zaterdag 12 november geopend in aanwezigheid van veel van de studenten en is nog te bezichtigen tot en met 8 januari.

De opbrengst komt ten goede aan Stichting Saidia Studenten. Deze stichting heeft twee doelen:
1. getalenteerde en gemotiveerde studenten uit een ontwikkelingsland, die niet de financiële middelen hebben, de kans te geven om een semester in Groningen te studeren met behulp van een studiebeurs en
2. ontwikkelingsprojecten in het buitenland fysiek en financiël te ondersteunen, door bijvoorbeeld één van onze studenten naar een ontwikkelingsland te sturen als onderdeel van zijn stage.

Interesse in de kalender? Hij kost 23 euro (inclusief verzendkosten) en is te verkrijgen via: Naaktkalender.

Geschreven op: woensdag 7 december 2005

Advertenties
  1. […] studenten dan toch minder preuts willen zijn, dan kunnen ze ook een naaktkalender maken, zoals Groninger studenten deden. Of poseren als naaktmodel; dan verdienen ze meteen nog […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: