Onderwijszaken

Onderwijs over intelligent design ongrondwettelijk

In onderwijs on 18 januari 2011 at 8:15 PM

Er wonen nog mensen in de VS die wel nadenken en niet blind achter de Christelijke fundamentalisten aanlopen. Een Amerikaans federaal rechter heeft vandaag geoordeeld dat het onderricht van intelligent design in de biologielessen van het middelbaar onderwijs ongrondwettelijk is.

Rechter Jonh Jones van de rechtbank van Harrisburg zei letterlijk: ‘Onze conclusie vandaag is dat het onderwijs van het intelligent design als alternatief voor de evolutietheorie in de wetenschapslessen van de scholen, ongrondwettelijk is.‘ Een intelligente uitspraak zou ik willen zeggen!

De onderwijsraad van Dover in Pennsylvania had gestemd voor het verplicht opnemen van de intelligent design theorie in het biologieonderwijs. Helaas is de uitspraak van de rechter niet bindend voor andere scholen en ook kan de onderwijsraad nog in beroep gaan. En die beroepsprocedure kan lang duren; ze kunnen namelijk tot aan het roemruchte Hooggerechtshof protest aantekenen.

De VS-president Bush heeft al eens gezegd dat hij vindt dat zowel de evolutietheorie als de intelligent design theorie onderwijs moet worden aan schoolkinderen. Hij heeft niet alleen veel aanhangers in het Christelijk rechtse fundamentalistische kamp, maar hoort daar zelf ook in thuis. In de VS is al een tijd een lobby gaande om de evolutietheorie te vervangen door intelligent design.

Ik hoop van harte dat die lobby mislukt en dat de uitspraak van deze rechter overeind blijft!

Geschreven op: dinsdag 20 december 2005

Advertenties
  1. […] ook: Onderwijs over intelligent design ongrondwettelijk Geloof en onderwijs Nee Ahmed Marcouch, niet meer religie binnen het onderwijs! Lessen Islam op […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: