Onderwijszaken

Scholieren komen met opmerkelijk initiatief

In onderwijs on 27 januari 2011 at 8:22 AM

Sherlysia Vermeer en Sandy Soares uit Schiedam ergerden zich steeds meer aan het woord kanker als scheldwoord. In plaats van er alleen over te praten, hebben de twee dertienjarige scholieren een opmerkelijk initiatief ontplooit. Ze gaan er namelijk voor zorgen dat hun schoolgenoten op korte termijn voorlichting krijgen over de ziekte en alles wat daar bij komt kijken.

De twee scholieren van het Accent College hebben het Medisch Centrum Rotterdam Zuid (MCRZ) gevraagd of alle scholieren een bezoek mogen brengen aan de afdeling oncologie van het ziekenhuis. De oncologen zijn erg enthousiast over het initiatief.

Wel komt er eerst een arts naar de school, voor er klassen worden uitgenodigd. ‘Het is misschien wat te confronterend om een hele schoolklas vmbo-scholieren onvoorbereid op mijn afdeling te ontvangen‘, aldus oncoloog Stouthard. Volgens haar zijn er veel vooroordelen ten aanzien van kanker. ‘Kanker betekent dood, kankerpatiënten zijn mensen die kaal en brakend boven de toiletpot hangen. Ik wil de leerlingen graag laten zien hoe de werkelijkheid is.

Bezoek ook: KiKa

Geschreven op: donderdag 9 maart 2006

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: