Onderwijszaken

Als je samenwerkt, samen droomt: kan alles (gastschrijver 2)

In Uncategorized on 28 januari 2011 at 12:04 PM

De tweede gastschrijver maakt vandaag haar opwachting om haar gedachten  over jongeren en haar organisatie bekend te maken via dit weblog. Deze keer betreft het Sanne Vroom, voorzitter van stichting Timu Kota.

Zie voor meer informatie over dit initiatief en over Timu Kota ook het artikel Edu nodigde uit… Sanne Vroom, voorzitter Timu Kota.

Kaapstad, Pasen 2005
Als Youth Representative neem ik deel aan het World Congress on Family Law and Children´s rights: Aan de hand van het inventarisatierapport dat ik (samen met een vriendin) geschreven heb moet ik een presentatie geven over de tekortkomingen die wij ontdekt hebben in Europa, met name die in Nederland.

Alle hotshots uit de kinderrechtenwereld zijn aanwezig om op dit congres te spreken: de directeur van de internationale FBI, de oprichtsters van Interpolls afdeling “anti Child porn”, Mary Robbinson (Hoge Commissaris van de mensenrechten), de vrouw van Nelson Mandela: zo kan ik nog pagina’s doorgaan.

Maar het meest bijzonder vind ik is de aanwezigheid van Carol Bellamy. Het Internationale opperhoofd van UNICEF. Zij heeft UNICEF de afgelopen tien jaar weten te veranderen in een mega grote, goed functionerende organisatie waardoor het millennium doel: “Iedereen naar school”, geen droom meer lijkt. Zij is mijn voorbeeld, rolmodel, net wat je wilt. Ze is als vrijwilliger opgeklommen bij het Amerikaanse Peace Corps en heeft helemaal naar de top toe gewerkt. Met een helder doel voor ogen: een betere wereld. Ik bewonder haar al jaren: haar standvastigheid, haar moed om trouw te blijven aan haar doel. En haar baan: dát is mijn droombaan.

En nu zit ik achter haar. Een Australische vriend van me is er ook, hij port me in mijn zij en vraagt: ‘Where’s that famous Carol of yours?’. Hij herkent haar niet, ik krijg een rood hoofd en wijs haar aan maar hoop dat hij zich gedraagt… Na de opening stroomt iedereen de zaal uit, naar de borrel. Mijn Australische vriend rent naar voren, ik verlies hem uit het oog, maar dan staat hij voor me. ‘Carol, I’d like you to meet Sanne. She is a huge fan of yours, and wants to have your job later.’ Met een tomaatkleurig hoofd schud ik Carols uitgestoken hand. Waarop zij hartelijk lachend zegt: ‘Very good! That’s what I like: ambition in a girl’s heart!’ Waarop ze me omhelst en een praatje met me maakt.

Later tijdens de borrel, vertel ik over mijn ontmoeting aan een Britse Hoge Rechter en haar Ierse collega. Dan verschijnt Carol voor onze neus die zegt: ‘Sanne, I have to catch my plane, but we will meet again soon, your energy and willpower will absolutely get you there!’ Ik krijg weer een knuffel en weg is ze. De twee Britse vrouwen kijken me lachend aan: ‘If Carol says so…’.

Verbaasd, maar met veel energie zit ik later zelf in het vliegtuig. Carol ontmoeten: het was mijn droom die uitkwam. Ik heb er zelf niets voor hoeven doen, maar het gebeurde wel! Ik bedenk me dat met een beetje inzet van elkaar en van een ander: elke droom waarheid kan worden, als je elkaar helpt. Als je samenwerkt, samen droomt: kan alles.

Augustus 2005. Utrecht
De stichting is een feit. “Timu Kota” het is Swahilli voor Team Droom. Ons doel is om dromen van jongeren op het gebied van Maatschappij, Ontwikkelingssamenwerking en de Millennium Doelen waar te maken. Met als motto: samen kunnen we alles, dagen wij jongeren uit om zich actief in te gaan zetten voor een ander.

Onze Stichting bestaat uit een bestuur en vrijwilligers. Jongeren onder de 28 die iets willen doen voor de wereld. Door zelf projectmanager te worden van hun eigen droom, of als vrijwilliger mee te helpen aan het bouwen van dromen van anderen, kunnen zij samen: Dromen Durven Doen! 

Geschreven op: dinsdag 28 maart 2006

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: