Onderwijszaken

Jilbab niet toegestaan op Engelse scholen

In onderwijs on 28 januari 2011 at 11:45 AM

Een jonge Britse moslima mag niet in haar jilbab naar school, dat heeft de hoogste gerechtelijke macht in Groot-Brittannië vandaag beslist. Een jilbab is een lang religieus kleed waarin enkel gezicht en handen zichtbaar zijn.

De 17-jarige Shabina Begum was al sinds september 2002 met haar school, Denbigh High School, in een juridische strijd verwikkeld. Het meisje werd verplicht in het schooluniform naar de lessen gaan, en mocht dus niet in haar jilbab naar school.

In 2004 kreeg Shabina gelijk van de rechtbank, maar de school trok daarop naar de hoogste gerechtelijke instantie in Groot-Brittannië. Deze heeft beslist dat een leerling geen recht heeft op het dragen van islamitische kledij op school. De advocate die Shabina Begum heeft verdedigd was overigens niemand minder dan Cherie Booth, de vrouw van de Engelse premier Tony Blair.
Bron: Belga

Geschreven op: woensdag 22 maart 2006

Advertenties
  1. […] Europa te discussiëren over hoofddoekjes in het onderwijs. Is het niet in Duitsland, Frankrijk of Engeland dan is in Nederland, Turkije of in België. En net als je denkt dat het weer rustig is geworden, […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: