Onderwijszaken

Algemeen bijzondere school De Vallei zonder gebouw?

In onderwijs on 1 februari 2011 at 5:29 PM

Sinds vandaag zit De Vallei, een algemeen bijzondere basisschool voor natuurlijk leren zonder een schoolgebouw. Onmogelijk in dit land vol met regels en wetten, maar toch is het een feit. Vandaag is een vrachtwagen met alle schoolspullen naar een opslagplaats gereden en het is onbekend of men tijdig voor de start van het nieuwe schooljaar (1 augustus a.s.) een nieuw gebouw kan inrichten.


Tot vandaag werd er lesgegeven in een deel van het gebouw van een kinderdagverblijf in Bennekom (gemeente Ede), maar dat huurcontract liep af en de gemeente Renkum had een nieuw gebouw toegezegd. De reden dat deze school van de ene naar de andere gemeente gaat verhuizen is dat het afgelopen schooljaar een particuliere school was en met ingang van 1 augustus aanstaande overheidsbekostiging krijgt. En de aanvraag voor die bekostiging is gedaan door de gemeente Renkum; zij hadden nog ruimte voor een algemeen bijzondere school binnen hun grenzen. Maar nu heeft de gemeente wel A gezegd, maar in praktijk weigeren ze B te zeggen, laat staan een andere letter in ons alfabet.

De 16 leerlingen en hun ouders zijn gisteren aan het einde van de laatste schooldag naar huis gestuurd zonder enige informatie over het nieuwe schooljaar. Niemand weet waar ze na de vakantie naar toe moeten; wordt het Renkum, Heelsum, Oosterbeek of misschien Wolfheze? En krijgen de directeur en twee leerkrachten een fatsoenlijk gebouw om in te werken of moeten zij (voorlopig?) genoegen nemen met een tijdelijke barak? Wie het weet mag het zeggen!

Geschreven op: woensdag 28 juni 2006

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: