Onderwijszaken

Alsjeblieft niet Ahmed Aboutaleb!

In onderwijs on 13 februari 2011 at 9:13 AM

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kreeg hij 46.217 stemmen, terwijl hij op nummer twee stond achter lijsttrekker Lodewijk Asscher stond, die ‘slechts’ 35.224 stemmen kreeg. De nieuwsvolger weet inmiddels dat ik het heb over PvdA-er Ahmed Aboutaleb, de zogeheten knuffelallochtoon van de tweede partij van ons land. Een van oorsprong Marokkaan die wordt genoemd als deelnemer van de aankomende stoelendans om de ministersposten.


Het lijkt voor de hand liggend dat CDA-er Balkenende wederom minister-president wordt, al staat nergens dat die geleverd moet worden door de grootste partij. Al twee keer eerder in de geschiedenis kwam de premier van een kleinere partij. Dat verwachting dat Wouter Bos uit de Tweede Kamer stapt en minister van Financiën en eerste vice-premier wordt, lijkt uit te komen, als je alle geruchten in het Haagse circuit mag geloven. Of dat een verstandige zet van hem is, moet ik nog zien. Ik heb vooral mijn twijfels wie de nieuwe partijleider in de kamer moet worden voor de PvdA. De meest logische kandidaat zou Nebahat Albayrak zijn, maar het kan maar zo zijn dat Bos een intiem vriendje van hem naar voren schuift. Zoals bijvoorbeeld Sharon Dijksma of Jacques Tichelaar.

Ach en dat CDA-leider Maxime Verhagen wellicht naar Buitenlandse Zaken gaat, kan geen kwaad. Als Balkenende premier is, neemt toch al niemand in het buitenland ons serieus, dus Verhagen kan geen (grotere) schade aanrichten. Maar dan techneut van huis uit Aboutaleb: hij wordt genoemd voor Sociale Zaken of Onderwijs. De man die de Amsterdamse portefeuille onderwijs, jeugd, werk en inkomen en grotestedenbeleid onder zijn hoede heeft. Die na technische opleidingen onder meer als journalist heeft gewerkt, voor hij in 1998 directeur van Forum werd.

Aboutaleb is ook de man achter het roemruchte postcodebeleid van de Amsterdamse basisscholen; scholen mogen alleen leerlingen toelaten uit de wijk waar de school staat. En de man die de bijstand voor vrouwen met een boerka wil afschaffen. Die man wordt misschien minister in ons land. Op Sociale Zaken zou ik er nog mee kunnen leven, maar alsjeblieft niet op het ministerie van Onderwijs! Zet daar alsjeblieft een kundig persoon neer, die weet over welk vakgebied er gesproken moet worden en hoe de extra miljoenen (misschien zelfs miljarden) die het nieuwe kabinet gaat geven aan het onderwijs, het best kunnen worden besteed. En dat is niet die te populistische Ahmed Aboutaleb, de zogeheten knuffelallochtoon van de PvdA.

Geschreven op: zaterdag 27 januari 2007

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: