Onderwijszaken

Minister Plasterk had prima oplossing werkdruk onderwijs

In onderwijs on 17 februari 2011 at 7:23 PM

De minister van onderwijs Ronald Plasterk lijkt de confrontatie met de zwaar conservatieve vakbonden aan te durven door te stellen dat de onderwijsmensen maar eens vakantiedagen moeten inleveren om zo de werkdruk te verlichten. Hopelijk zet hij door en laat hij zijn oren niet hangen naar de populistische kretelogie van vakbondsfossielen als Martin Knoop van de Algemene Onderwijsbond (AOb) of naar het gemompel van afgeserveerd politica Marleen Barth van het CNV.


Die ruim elf weken vakantie zijn ook te bespottelijk voor woorden als je er goed over nadenkt. Zeker als je er tegen afzet dat er in het onderwijs aan de lopende band wordt geklaagd over de werkdruk en de vele werkuren per week (zo’n 43). Tenminste veel uren op papier, want menig leerkracht komt niet in de buurt van het formele aantal.

En het idee van Plasterk om leerkrachten allerlei taken op andere moment -waarop men nu vakantie viert- te laten doen is simpel, maar erg werkzaam. Veel taken kunnen namelijk beter op andere dan lesdagen worden uitgevoerd. Denk onder meer aan: scholing, teambuilding, uitkiezen van nieuwe methoden et cetera. Ook veel vergaderingen kunnen prima worden gepland als de leerlingen niet op school zijn. Hierdoor kunnen de leerkrachten op lesdagen ook echt met lesgeven en de leerlingen bezig zijn. Daar worden ze tenslotte ook voor betaald.

De vakbonden schreeuwen zonder na te dneken direct moord en brand en AOb-secretaris Knoop durft zelfs te beweren dat de minister er niets van begrijpt. En dit terwijl deze zelfde Knoop al sinds jaar en dag op zijn pluche stoel zit en keer op keer aantoont dat hij werkelijk geen verstand heeft van het onderwijs. Hij moet hoognodig in de leer bij zijn dochter, een voormalig bestuurslid van het ISO.

Geschreven op: woensdag 11 april 2007

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: