Onderwijszaken

Gefeliciteerd rijke Nederlandse maatschappij!

In jeugdzorg on 18 februari 2011 at 6:28 PM

Recent schreef ik al eens een bijdrage met als titel ‘Jeugdhulpverlening faalt‘. Het is tenslotte te gek voor woorden dat er capaciteit is om jongeren op te vangen, maar dat de Bureaus Jeugdzorg de jongeren niet doorverwijzen, omdat ze het te druk hebben. Dat is natuurlijk niet alleen jeugdzorg te verwijten, want zij hebben te weinig mensen om alle werk uit te voeren.


Het is dus iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn. Minister Rouvoet is nu druk (?) bezig om met nieuwe initiatieven te komen om achterstanden weg te werken en beter te gaan werken. Bijvoorbeeld niet 12 hulpverleners op één gezin meer (praktijkvoorbeeld), maar één aanpak en hooguit twee personen per gezin. Dat is niet alleen beter voor het gezin, maar ook nog eens veel goedkoper. Maar een aanpak die achterstanden wegwerkt en zorgt dat ze niet terugkomen, vergt uiteindelijk wel meer mensen en dus meer geld. En als ik het nieuws goed heb gevolgd en minister Bos goed heb begrepen zit dat er niet echt in.

Dus we blijven jongeren onder bruggen zien liggen, meisjes achter ramen staan en de crisisopvangen in het land blijven maar noodbedden in de gangen plaatsen. Gefeliciteerd rijke Nederlandse maatschappij!

Geschreven op: zaterdag 19 mei 2007

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: