Onderwijszaken

Raddraaiers en LAKS dom bezig

In onderwijs on 24 februari 2011 at 8:20 PM

De afgelopen dagen waren de rellen, veroorzaakt door scholieren een belangrijk onderwerp in de media. Vreemd genoeg linkte menig journalist de rellen aan de wettelijke norm van 1.040 lesuren per schooljaar. Dit terwijl er geen enkele overeenkomst te vinden is of het moet zijn dat veel van die relschoppers worden geacht minstens 1.040 uren onderwijs te volgen. De meesten halen dat aantal bij lange niet omdat ze spijbelen en rotzooi trappen in de lessen -en er dus uitgestuurd worden- belangrijker vinden.

                                                                     LAKS-bestuur 2007-2008

Uiteraard zijn er ook goede leerlingen te vinden; het overgrote deel van de middelbare scholen wordt er door bevolkt tenslotte. En ook zijn er scholen te vinden waar het minimumaantal lesuren niet op het rooster staat. Ik schrijf met nadruk ‘minimumaantal’, aangezien het LAKS (= Landelijk Aktie Komité Scholieren) nog niet zo heel lang geleden hartstochtelijk pleitte voor verruiming van het aantal lesuren. Dat was in de tijd dat het mode was om te roepen dat er te weinig les werd gegeven. Maar ja, de mode is veranderd en ook het LAKS wil er bij horen, dus roepen ze nu het tegenovergestelde. Weinig consequent en al helemaal niet handig om geloofwaardig over te komen en serieus genomen te worden.

En tja, die rellende jongeren. Wat mij betreft worden die opgepakt en mogen de ouders ze van het politiebureau ophalen en meenemen. Wel na ondertekening van een contract; de eerste de beste keer dat hun zoon of dochter spijbelt, krijgen de ouders direct een boete. Want zij zijn verantwoordelijk dat hun kind(eren) op school zit(ten).

Geschreven op: dinsdag 27 november 2007

Advertenties
 1. Vanwaar wordt dit artikel nogmaals gepubliceerd? De inhoud is niet correct en ver overdreven.
  Zoals elke normale persoon in deze maatschappij begrijpt vraagt het LAKS gewoon om kwalitatieve lessen. Wanneer men geen lessen krijgt, maar door een urennorm wordt ‘vastgehouden’ op scholen, dan moet er dus gekeken worden naar die norm. Oftewel de schrijver van dit artikel heeft erg kortzichtig gekeken naar de situatie.

  Hopende die valse oordelen te hebben weggewuifd.

  Hartelijke groet,

  Één van de 20.000 scholieren die met een duidelijke en goede boodschap op het museumplein stond in 2007

 2. @Voormalige scholier
  Je stelt dat de inhoud van deze bijdrage niet correct en ver ovderdreven is. Dat mag je vinden, echter het wordt mij niet duidelijk welke punten in de bijdrage overdreven en niet correct zijn. Kan je dat nog eens toelichten?

  Jammer dat je zo kort door de bocht reageert. Dit aangezien er wel degelijk iets vreemds aan de hand was met het standpunt van het LAKS: het waaide met de wind mee namelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: