Onderwijszaken

Nee Ahmed Marcouch, niet meer religie binnen het onderwijs!

In onderwijs on 6 maart 2011 at 7:33 PM

Gisteren stonden er enkele uitspraken van Ahmed Marcouch, voorzitter Amsterdams stadsdeel Slotervaart, in het Parool. Zijn mening is dat openbare scholen veel meer ruimte moeten bieden aan religie en dan vooral aan de Islam. ‘Het uitgangspunt moet zijn dat een moslimjongere in het openbaar onderwijs terechtkan zonder zijn religie te verloochenen.‘, aldus de Islamitische PvdA’er Marcouch.


Volgens mij heeft deze man nog nooit goed opgelet en beseft hij niet wat het openbaar onderwijs precies inhoudt. Het openbaar onderwijs is bedoeld voor iedereen, religieus of niet-religieus. Aandacht voor religies wordt nadrukkelijk niet opgelegd, er wordt alleen enige informatie over gegeven in lessen maatschappijleer. Indien een leerling in het basisonderwijs meer wil weten, dan kan hij vrijwillig kiezen voor lessen godsdienstonderwijs. En verder moet het ook beslist niet gaan! Anders is er straks geen school meer waar leerlingen heen kunnen gaan, die niets met religie hebben. En we praten hier wel over het overgrote deel van onze bevolking.

Ahmed vindt dat onder meer het scheppingsverhaal meer aan bod moet komen, naast de evolutietheorie. Ook hier slaat de PvdA’er de plank weer faliekant mis. Voor dergelijk informatie kan men terecht bij allerlei religieuze organisaties, zoals kerken en moskeeën en bij bijzondere scholen. En ja, ook bij openbare scholen indien men kiest voor lessen godsdienstonderwijs. En daarmee doet het openbaar onderwijs meer aan brede informatieverschaffing dan bijzondere scholen en religieuze organisaties. Want die vertellen als het ook maar even kan niet over de evolutietheorie en erkennen niet dat zij het wel eens mis kunnen hebben met hun geloof in een hogere macht.

Ook is de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter van mening dat op school de gebruiken en feestdagen van moslims moeten worden gerespecteerd. Volgens hem kunnen islamitische kinderen nu slecht terecht op openbare scholen, omdat ze zich steeds moeten verantwoorden over zaken als hoofddoekjes, gemengd douchen en zwemmen en feestdagen. En wederom toont deze Islamitische man aan dat hij preekt voor eigen parochie. Want op welke Islamitische school worden de Nederlandse en Christelijke feestdagen gevierd? Op welke Islamitische school kunnen Kees en Marie van om de hoek naar school, zonder dat ze opmerkingen krijgen, steeds overal uitleg voor moeten geven? En weet Marcouch wel hoeveel openbare scholen meerdere Islamitische feestdagen vieren met alle leerlingen en hoe coulant de meesten zijn t.a.v. allerlei culturele uitingen, zoals het dragen van hoofddoekjes (zelfs als meisjes nog niet eens voor het eerst ongesteld zijn geweest)?

Nee, Ahmed Marcouch toont aan dat hij niet echt op de hoogte is. Het zou hem sieren als hij eerst zorgt dat hij weet waarover hij spreekt, voor hij uitspraken in het openbaar doet.

Geschreven op: zondag 8 juni 2008

Advertenties
  1. […] beginnen met het geven van lessen over de islam. Ik schreef op 8 juni hierover met als titel Nee Ahmed Marcouch, niet meer religie binnen het onderwijs! Gisteren is dit bekend gemaakt door een woordvoerder van het stadsdeel. Ru Paré staat al jaren […]

  2. […] ook: Onderwijs over intelligent design ongrondwettelijk Geloof en onderwijs Nee Ahmed Marcouch, niet meer religie binnen het onderwijs! Lessen Islam op openbare […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: