Onderwijszaken

Lessen Islam op openbare school

In basisschool, onderwijs on 12 maart 2011 at 9:53 AM

Ahmed Marcouch (PvdA) heeft er eerder voor gepleit en krijgt nu zijn zin: de openbare school Ru Paré in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart gaat in januari beginnen met het geven van lessen over de islam. Ik schreef op 8 juni hierover met als titel Nee Ahmed Marcouch, niet meer religie binnen het onderwijs!


Gisteren is dit bekend gemaakt door een woordvoerder van het stadsdeel. Ru Paré staat al jaren bekend als een openbare school met een sterk Islamitisch karakter. Dit heeft alles te maken met de leerlingenpopulatie, die overwegend allochtoon en Islamitisch is. De aangekondigde lessen Islam zullen iedere woensdagmiddag worden gegeven door een speciaal aan te trekken leraar. De lessen worden dus gegeven buiten de reguliere lestijd, een opzet die past bij het principe van de Brede School.

De school geeft aan dat er uit onderzoek onder leerlingen en hun ouders is gebleken dat er behoefte bestaat aan dergelijke lessen voor kinderen. Ru Paré is dan wel de eerste openbare school die deze stap zet, een andere school in de wijk Slotervaart onderzoekt ook de mogelijkheden voor het geven van dergelijke lessen. In Rotterdam en Lelystad worden al langer op sommige basisscholen lessen Islam verzorgt.

Het aanbieden van dergelijke lessen binnen de reguliere lestijd kan en mag m.i. nooit aan de orde zijn. De lessen Islam onderbrengen binnen het aanbod van de Brede School kan natuurlijk altijd. Daar is onderwijskundig niets op tegen en het past ook binnen de gedachte van het openbaar onderwijs. Het zou de scholen die deze stap zetten echter te prijzen zijn, indien zij ook lessen in andere religies op die manier aanbieden.

Geschreven op: zaterdag 25 oktober 2008

Advertenties
  1. […] Lees ook: Onderwijs over intelligent design ongrondwettelijk Geloof en onderwijs Nee Ahmed Marcouch, niet meer religie binnen het onderwijs! Lessen Islam op openbare school […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: