Onderwijszaken

Hoogbegaafde leerlingen: beterweters?

In basisschool, onderwijs on 19 maart 2011 at 10:48 AM

Vanavond luisterde ik met een half oor naar het Jeugdjournaal en hoorde iets langskomen over een nieuwe website (in ontwikkeling) voor hoogbegaafde leerlingen. Ik heb de naam www.beterweters.nl snel opgeschreven en ben eens op bezoek gegaan.


Onder leiding van Toine Maes, algemeen directeur van stichting Kennisnet is vandaag een project van start gegaan dat moet leiden tot een virtuele leeromgeving voor (hoog)begaafde basisschoolleerlingen. Het gehele project wordt uitgevoerd door Kennisnet en de SLO in Enschede. Het geld komt van het ministerie van OCW, waardoor Sharon Dijksma weer eens staatssecretaris mocht spelen.

Het is de bedoeling dat er flink aandacht aan het project wordt besteed tijdens de NOT 2009. Ook wil men dan een prototype presenteren, al zal het nog minimaal tot juli 2009 duren voor de beta-versie beschikbaar is. Tot zover weinig interessant nieuws eigenlijk. Net zoals de huidige website niet echt interessant is.

Toch heeft dit initiatief wel een kans van slagen. Verschillende organisaties hebben zich verbonden en daar zijn inmiddels vier pilots uit voortgekomen:
Stichting Cognitief Talent (ontwikkelen digitaal leermateriaal);  
Platform PO Den Haag (virtuele klas); 
PCBO Apeldoorn (ontwikkelen productcatalogus) en 
KNAW De Jonge Akademie.

Dit project zal ik dan ook zeker volgen. Kan ik meteen wat wennen aan de naam (beterweters), aangezien die het vooroordeel m.b.t. begaafde leerlingen sterk bevestigd. Erg jammer dat het voorstel van Sanne de Wit het is geworden.

Geschreven op: dinsdag 2 december 2008

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: