Onderwijszaken

Verdwijnen decolletés en minirokjes weer uit de scholen?

In basisschool, onderwijs on 25 maart 2011 at 6:01 PM

Met de komst van nieuwe leerkrachten in de basisscholen veranderd ook het aanzicht van de school en de teams. Het overgrote deel van de nieuwe leerkrachten is vrouw en jong en dat geeft kleur aan het onderwijs merk ik. Gaven of geven ‘oudere’ leerkrachten geen kleur aan het onderwijs dan? Jawel, maar toch is het anders. Het zal de leeftijd zijn, de tijdsperiode of een veranderende maatschappij.


Jaren geleden kwam je op de gemiddelde basisschool geen minirokjes tegen en zag je geen duidelijke decolletés of BH-bandjes of spannende kousen. Gezien de leeftijd van de meeste dames destijds was dat maar goed ook denk ik. En bij de heren kan ik mij helemaal niets voorstellen op dit punt. Tegenwoordig zie je dit soort kleedgedrag wel en als het weer warmer wordt, zie je soms opeens vaders hun kinderen de klas inbrengen terwijl ze het daar in de winter te druk voor hebben. Een vreemd fenomeen, maar wel grappig om te zien.

Ook de gespreksonderwerpen in de lerarenkamer zijn aan verandering onderhevig. Eerder ging het vaak over babies, oppassen op kleinkinderen, vervelende leerlingen en lastige ouders. Tegenwoordig gaat het zonder blikken of verblozen over sex, uitgaan, versieren en lichaamsdelen. Allemaal onderwerpen die bij het leven van de moderne jonge juf horen neem ik aan. En waarom ook niet. Ook dit is best leuk om aan te horen en soms zelfs over mee te praten.

Toch ben ik benieuwd of de kleding en de gespreksonderwerpen ook gaan veranderen met de tijd. De leerkrachten worden ouder, gaan trouwen, babies dienen zich aan en hun leven veranderd. Is ook hier sprake van een weerkerend fenomeen of hoort het echt bij de huidige tijd?

Foto: dit is -voor zover bekend- geen juf!

Geschreven op: maandag 26 januari 2009

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: